Pagini

marți, 18 februarie 2014

Produsele cosmetice in timpul sarcinii si alaptarii


Este vorba despre produsele cosmetice pe care le folosim noi, mamicile. Da, e un aspect important deoarece simtul olfactiv al nou nascutului se dezvolta inca din uter intre saptamanile 11 si 15 de sarcina. Nou nascutul isi recunoaste mama dupa miros.
 
In primele saptamani, sau chiar luni de viata, este foarte important, daca nu cel mai important pentru dezvoltarea bebelusului, sa simta mirosul mamei. Acest lucru ajuta la crearea unei legaturi mai stranse intre nou nascut si mama, facilitand astfel alaptarea. Mai mult, mirosul tau il va ajuta pe bebe sa se linisteasca atunci cand plange, sau sa adoarma.
 
Majoritatea produselor cosmetice, mai ales parfumurile contin multe chimicale si toxine inhalate sau absorbite de voi prin contactul direct cu pielea, daca alaptati e posibil ca o parte din acestea sa ajunga si la bebe prin laptele matern.
 
Asadar, atunci cand ne alegem produsele cosmetice trebuie sa fim foarte atente. Atat in perioada sarcinii, cat si in perioada alaptarii este bine sa folosim cat mai putine cosmetice: o crema bio pe baza de vitamina A si E, un sapun care sa nu contina parfum si un deodorant stick sau roll on, ne sunt suficiente.
 
De asemenea, este de preferat ca deodorantul stick sau roll on ales, sa fie inodor  (fara miros), la fel si crema, pentru ca bebe sa se poata becura de mirosul tau si sa il poata recunoaste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu